Melek nikah fidanı whatsapp

5 G radyasyon ve nikah çamı

5 G Teknolojisi, Radyasyon ve Nikah Çamı arasında nasıl bir bağlantı var?


2020 yılı ile birlikte bütün insanlık çok farklı bir yıla gözlerini açtı. Salgın hastalıklar ve geleceğin teknolojisi olarak söylenen 5 G ile farklı bir yaşam bizlere sunuluyor. Biz bu yayınımızda nikah çamı ile bu sorunları kendi açımızdan değerlendirmek istedik. Bu konuda (henüz gerçekleşmiş olan) korona virüs (covid-19) salgını ve nikah fidanı için daha önce bir yayın paylaşmıştık. Şimdi ise özellikle geleceğin teknolojisi ve büyük bir evrimsel gelişim olarak söylenen (ve henüz tam olarak gerçekleşmemiş) 5 G radyasyon ve nikah çamı hakkında paylaşımda bulunacağız.


5 G radyasyon etkileri ve nikah çamı 1

Son günlerde daha çok komplo teorisi olarak ifade edilen fakat öngörüsel olarak olabilirliği muhtemel bir çok konu ve olay gündeme getiriliyor. 5 G teknolojisinin hayatımıza girmesi ile teknolojinin gelişmesiyle varlığını bildiğimiz (tüm elektrikli cihazların yaydığı) elektromanyetik radyasyon oranını arttırarak, tüm canlıların daha fazla radyasyona maruz bırakacağı bildiriliyor. Başta insanlar olmak üzere bütün canlılar bir şekilde bu 5 G radyasyonundan etkilenecektir. Bu anlamda birçok bilim insanının görüşleri ve teorileri bu yöndedir. 

5 G radyasyon etkileri ve nikah çamı 2

İfade edilen teorilere göre hayvanların yön bulma kabiliyetlerinin neredeyse tamamen yok olabileceği ve toplu hayvan ölümlerinin görülebileceği bildiriliyor. Ayrıca doğal ekosistemin çok etkileneceği hatta atmosferin dahi olumsuz etkilenebileceği söyleniyor. Burada genel hatları ile birer cümle olarak üzerinden geçtiğimiz tüm olumsuzluklar için sayfalarca detayı sosyal medya veya haber sitelerinde bulabilirsiniz. Bizim asıl üzerinde durduğumuz ve burada anlatmak istediğimiz doğaya verilebilecek zararlar ve bunlar için bizlerin ne yapması gerektiği olacaktır. 

İnsanlar üzerinde doğrudan bir olumsuz etkisi olmasa bile ki bunun ne derece olduğu hala bilinmiyor. 5 G teknolojisinin hakkında söylenenler doğruysa, bunun insanlar için geri dönüşü çok zor olabilecek zararlara yol açacağı muhakkaktır. Yeni çağ gazetesi yazarlarından Arslan Bulut imzalı bir köşe yazısından aklımda kalanları aktarmak istiyorum. Makalede, 5 G teknolojisi ile birlikte dünyamıza yayılacak elektromanyetik dalgalar ve radyasyonun doğayı tahrip edeceği ve orman yangınlarına neden olabileceği yazıyordu. Hatta Trabzon'da 50 farklı noktada ve aynı anda yangın çıkmasını, 5 G denemelerine bağlıyor. Ayrıca bu 5 G dalgalarının ormanda ve bitkiler üzerinde, sanki üzerilerine benzin dökülmüş gibi bir etki yarattığını yazıyordu.

Biz neler yapabiliriz?

Bu aslında biraz düşünüldüğünde kıyamet gibi bir öngörü. Umarız bunlar sadece teoride kalır ve gerçek olmaz. Böyle bir şey tüm dünya hayatını yok edebilir. Yangınlar ne kadar kontrol altına alınabilir olsa da bizler doğaya her zaman sahip çıkmalıyız. İşte bu anlamda nikah çamı ve nikah fidanı dağıtmanın ve dikmenin önemi çok daha anlaşılır bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Özellikle yaşadığımız zaman diliminde yapacağımız tercihler çok önemlidir. Bu açıdan her zaman, her fırsatta çevremizi ağaçlandıralım, fidan dikelim. Bunu yapmanın en basit yolu ise nikah ve düğününüzde nikah çamı dağıtmaktır.

5 G radyasyon etkileri ve nikah çamı fidanı 3

Elbette ki sizlerin özel günlerinizde dağıtacağınız çam fidanları, yok olacak ormanların yerini tutamayacaktır. Temennimiz böylesi senaryo ve teorilerin hiç gerçekleşmemesi. Fakat her yeni teknoloji ile doğa ister istemez zarar görmekte veya yok edilmektedir. Bizim elimizden gelen ise doğaya sahip çıkmak ve onu her anlamda korumaktır. Bireysel olarak alacağımız kararlar ve yapacağımız şeyler her zaman hayata, doğaya ve insanlığa dokunur olmalıdır. Nikah çamı tercih etmek ve dağıtmak, inanın en değerli doğaya sahip çıkma şeklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder