Melek nikah fidanı whatsapp

Türkiye nikah şekeri yerine fidanı tercih ediyor


nikah fidanı


Evli Çiftlerin Tercihi Nikah Şekeri Yerine Nikah Fidanı..

Son 20-30 yıldır, gelişen modern hayat ile birlikte, belki de düğün ve evliliklerde nikah fidanı tercih edilmesi, diğer ülkelere nazaran Türkiye' de daha ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü her geçen gün çölleşmeye başlayan ve yok olma noktasına gelmiş olan doğaya nikahta dağıtılan hediyelik fidanlarla katkıda bulunulmaktadır. 

Türkiye neden nikah fidanı tercih ediyor 1


Neden Nikah fidanı tercih ediliyor?

Gelişen, büyüyen, değişen Türkiye'nin düğün alışkanlıkları da bu anlamda değişiyor, değer kazanıyor. Artık evlenen çiftler, düğün törenlerinde klasik nikah şekeri vermek yerine nikah fidanı vermeyi tercih ediyor.

Doğaya önem vermek, her gün biraz daha yok olan doğaya bir fidan da biz dikerek destek olabiliriz. Nikahta dağıtılan fidan, bunun için çok önemli bir fırsattır. Çünkü sıradan hediyeler değil fidan dağıtarak doğaya katkıda bulunabiliriz.


Türkiye neden nikah fidanı tercih ediyor 2



Bilim adamlarının her fırsatta vurguladıkları en önemli tehlike, gelecekte doğa ve iklim sorunları ile karşı karşıya kalabileceğimiz ve bunun için insan olarak bizim şimdilerden önlem almamız gerektiğidir.
Doğa ile bir arada yaşamaktan uzaklaşıldığından beridir insanoğlu, gelecek güzel günlerin artık bir hayal olduğunu düşünmektedir. Fakat en önemli ve en basit olarak yapılabilecek şey ise, doğaya sahip çıkmaktır. Bu anlamda nikahta dağıtılacak ve onlarla belki de yüzlerle sınırlı sayıda fidanlar, doğamıza, insanlara, tüm canlılara çok önemli katkılarda bulunacaktır. 

Bu bilinç, son yıllarda kendisini daha da göstermekte ve bu da geleceğe dair bizleri umutlandırmaktadır. Amaç doğaya ve dünyamıza sahip çıkmak ise, nikah fidanı bunun en basit ve en önemli aşamasıdır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder